Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Aktuális

2020.06.02.

ÚJRA NYITVA VAGYUNK!

Tisztelt Utasaink!

Ezúton köszönjük az elmúlt nehéz hónapok során tanúsított türelmüket és töretlen bizalmukat, kitartásukat cégünk iránt!

A turisztikai ágazatot sújtó nehézségek ellenére bizakodók vagyunk, és nagyon várjuk már, hogy a világjárvány miatt lemondott utazások kezelése helyett végre újra jobbnál jobb utazási ajánlatokkal szolgálhassuk ki Önöket, a még jelenleg is fennálló biztonsági szabályok betartásával.

Bízunk abban, hogy az idei nyár sem telik el pihenés nélkül!

Ezért örömmel értesítjük Önöket, hogy a központi korlátozások enyhítésével 2020. június 02-án újra megnyitjuk a Globus Travel utazási irodákat és változatlan szakértelemmel állunk rendelkezésükre.

Elérhetőségeink:

Miskolc, Szemere Bertalan u. 20.   tel.: 06 46 411 422
Kazincbarcika, Szabadság tér 2.     tel.: 06 48 512 501
Ózd , Vasvár u.52.                             tel.: 06 48 478 884

Kollegáink a nyitva tartási időben  - ajánlatkérés, megrendelés esetére -  személyes ügyintézésre is rendelkezésre állnak , viszont az Önök és munkatársaink egészségügyi biztonsága érdekében csakis előre egyeztetett időpontban. (Kérjük szíves megértésüket hogy egy időpontban minden kollegánk max. 1 főt tud fogadni).

Egyúttal felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a lemondások feldolgozása továbbra is KIZÁRÓLAG ÍRÁSBAN történik, ezzel kapcsolatban továbbra is a sales@globustravel.hu címre tudnak írni.

Utazásaik megszervezésében a jövőben is állunk szíves rendelkezésükre, forduljanak hozzánk bizalommal:

Mi folyamatosan figyeljük a változásokat. Érdemes velünk maradni, hiszen mialatt ezt olvassa, most is azon dolgozunk, hogy az aktuális hírekről tájékoztassuk és jó lehetőségekkel rukkoljunk elő.

Figyelje bejegyzéseinket Facebook oldalunkon: 

www.facebook.com/globustravel.hu/

aktuális utazási ajánlatokért pedig weboldalunkat érdemes felkeresni: www.globustravel.hu

Továbbra is kérjük Önöket, hogy próbáljanak meg hiteles forrásokból tájékozódni az aktuális helyzetről. Javasoljuk a Magyar Kormány 

www.konzuliszolgalat.kormany.hu/koronavirus

és a Magyar Utazási Irodák Szövetsége

www.muisz.com/hu weboldalait.

A kialakult szituációban, fokozott nyugalomra és jól átgondolt, megfontolt döntésekre ösztönözzük Önöket, melyek meghozatalában szívesen adunk javaslatokat, tanácsokat.

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége 2020.05.30.-i hivatalos közleménye szerint július elején indulhatnak a közvetlen charterjáratok a mediterrán tengerparti üdülőhelyekre.

 

A világjárvány miatt bevezetett korlátozások miatt az utazási szolgáltatók, a légitársaságok, a hajótársaságok gyakorlatilag leálltak, az utazások teljesítése lehetetlenné vált. A közlemény szerint a 2020. május 27-én megjelent kormányrendelet kimondja: az utazási irodák kiadhatnak 2021. augusztus 31-ig felhasználható utalványt a járványhelyzet miatt nem teljesített utazások, illetve leelőlegezett, vagy teljes egészében befizetett utazási csomagok, utazási szolgáltatások ellenértékéről.

Nem változott viszont az utas által kezdeményezett lemondás szabálya. Ilyen esetben továbbra is csak akkor köteles teljes mértékben visszafizetni a befizetett előleget az utazásszervező, ha az adott országot a Külügyminisztérium az utazásra nem javasolt kategóriába sorolja. Minden egyéb esetben az utazásszervező saját általános szerződési feltételei irányadóak. Az utazásszervezők ilyen esetben is felajánlhatnak utazási utalványt az utasoknak.

 

Jó egészséget és jó nyári készülődést kívánunk mindenkinek!

Globus Travel munkatársai

 

 

2020.04.02.

Lemondjam, ne mondjam le ? Mi legyen ?

Pánik hatása alatt elég kevés jó döntés születik, ezt be kell lássuk.
Kicsit olyan a helyzet mint amikor rászáll a mellkasodra egy méhecske, te ijedtedben odacsapsz, az pedig megcsíp, majd elpusztul. Ha egy kicsit vársz akkor odébb állt volna, és végeredményben mindketten jobban jártok.
Nagyon sokan első ijedtükben lemondják a nyaralásukat, ahelyett hogy megnézve az utazási szerződést, beszélnének az irodával, meghallgatnák a javaslataikat, értelmeznék, majd ennek tudatában kialakítanának egy stratégiát, amivel végeredményben mindenki jól járna. Van egy határidő amíg gyakorlatilag ha le is mondod nem, vagy csak kevés veszteséged lesz. Tehát okosan kivárva, tájékozódva megfontolva a dolgot, látva a körülmények alakulását, átfoglalhatod egy másik időpontra/desztinációra a nyaralásod, vagy az iroda ajánlása szerint megegyeztek egy mindenki számára előnyös verzióban.
Miért jó ez mindenkinek ? Miért kellene megfontoltabban cselekedni ? - Mert azzal hogy ijedtedben hirtelen visszakéred a pénzed, és még másokat is erre a vészreakció-szerű tettre buzdítasz, megágyazol annak, hogy az utazási szolgáltatás résztvevői, és most nem csak az szervező irodákra gondolok, hanem mindenkire aki valamilyen formában résztvevő, azokat a padlóra küldöd. Tehát ellehetetleníted.
Most még nincs nagy baj, mert ha nem is az előre eltervezett időpontban, hanem egy kis csúszással, de még el tud indulni a turizmus. Az irodák éppen azon vannak hogy megfelelő újragondolt logisztikával kialakítsanak egy működőképes új tervet a nyárra. De ehhez ti is kelletek. Ebbe a tervbe ti is bele vagytok kalkulálva, azaz számítanak rátok hogy ott lesztek, velünk lesztek, nem szaladtok el első riadalmatokban.
Szóval kérek mindenkit hogy tervezzen, fontolgasson, gondolkozzon, döntsön bölcsen. Legyen “józan” optimista, mindenki javára. A nyár hamarosan eljön, jó volna ha mi is ott lehetnénk amikor ez bekövetkezik.  


2020.03.30.

KORONAVÍRUS TÁJÉKOZTATÓ
 

Személyes ügyfélforgalom korlátozása

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a 2020. március 11.-én kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel,  Magyarország miniszterelnöke és a Magyar Utazási Irodák Szövetsége felhívásának eleget téve, dolgozóink, illetve ügyfeleink egészségének megóvása érdekében további intézkedésig – melyről értesítéssel leszünk – irodáinkban szünetel a személyes ügyfélfogadás. 

Munkatársaink továbbra is elérhetőek a sales@globustravel.hu központi e-mail címen. A levél tárgyában kérjük, jelezze az utazó/megrendelő  nevét! Igyekszünk a lehető leggyorsabban válaszolni az esetleges kérdéseikre, azonban jelentősen megnövekedett a beérkező e-mailek száma, így kérjük szíves türelmét!

 

Ügyféltájékoztató 

Tisztelt Ügyfeleink, Kedves Utazóink!
 
Mi , a Globus Travel személyi utazásszervezői is folyamatosan érzékeljük a COVID-19, Koronavírus témában, szinte minden csatornán terjedő híradásokat és tisztában vagyunk azzal, hogy ez bizonytalanságot okoz az utazások megtervezésében, illetve a döntésben a már meglévő utazásokkal kapcsolatban.
Mindezzel együtt nagyon köszönjük a bizalmat, hogy munkatársainkat továbbra is ajánlatkérésekkel és helyfoglalásokkal keresik meg. Természetesen a jelen helyzetben lemondásokkal, átfoglalásokkal kapcsolatosan is nagyon sok megkeresést kapunk.

Szeretnénk arról biztosítani minden kedves ügyfelünket, hogy számunkra elsődleges utazóink biztonsága, a befizetett utazások biztonságos teljesíthetősége, a ránk bízott befizetések gondos és szigorú kezelése - legyen szó új utazásról, módosításról vagy lemondásról.

Magyarországon és az EU-ban pontosan meghatározott jogszabályok mentén történik az utazási szerződések kezelése. Mi magunk jogkövető magatartással, utasaink világos és pontos tájékoztatásával törekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a kialakuló körülmények a lehető legkevesebb kényelmetlenséget és anyagi veszteséget okozzák. Lehetőség szerint továbbra is élményeket tudjunk teremteni, hisz ez a célunk!
 
Ez egy közös út. Együttműködésre, a helyzet és a lehetőségek megértésére van szükség. Együttműködésre az utasok, közöttünk - mint utazásszervező - és a szolgáltató partnerek között. Csak így biztosítható a higgadt és hatékony kommunikáció.
 
Mi az amit mi, a Globus Travel munkatársai folyamatosan teszünk a helyzet kezelése érdekében?
● Folyamatosan figyeljük a légitársaságok, szállodák, az úticélon lévő partnerek, utazásszervezők bejelentéseit, soron követjük azok változásait. Vannak járattörlések, átszervezések ugyanúgy, mint ahogy engedmények díjmentes vagy könnyített feltételek szerinti átfoglalásra, lemondásra.
● Követjük a hivatalos tájékoztatást, hiteles forrásnak a WHO és a Konzuli Tájékoztatás minősül, itt országokra, régiókra lebontva követhetjük a helyzetet. Arra biztatjuk az esetleg még úton lévő utasainkat, hogy jelentkezzenek be Konzuli Védelemre annak érdekében, hogy a szükséges esetben könnyebb legyen a kapcsolatfelvétel.
● Állandóan - ügyeleti rendszerben is - tájékoztatást nyújtunk a meglévő utazóknak, ha hozzánk fordulnak elérhetőségeinken. Tapasztalatunk szerint a leggyorsabban a sales@globustravel.hu címre küldött megkeresésekre tudunk reagálni - általában napközben 4 órán belül. Nagy segítség, ha az email tárgyába az utazó neve belekerül!
● Egyedileg, de a rendelkezésre álló lehetőségek mentén intézünk minden lemondással, átfoglalással kapcsolatos igényt, felvesszük és tartjuk a kapcsolatot a szolgáltatókkal. Utasainkkal közösen keressük meg a Számukra legmegnyugtatóbb megoldást.
 
Milyen helyzetek fordultak elő eddig és mire számíthatunk? A leggyakoribb kérdések:
● Utazási csomag (pl. repülőjegy ÉS szállás, további szolgáltatások) esetén többnyire sávos (időszakokra meghatározott, %-os lemondási díj/bánatpénz) lemondási lehetőség áll rendelkezésre. Az utazásszervező a területi ajánlások/tiltások figyelembe vételével határoz meg engedményeket. Ha nincs érvényben ilyen engedmény, de az utazó a lemondás mellett dönt, akkor viselni köteles a lemondás szerződés szerinti költségeit. Érdemes mérlegelni pl. egy távolabbi indulási időpont esetén, hogy mi az a legkésőbbi időpont, amikor még alacsonyabb %-ú lemondási díj vonatkozik a foglalásra, és akkor újraértékelni a lemondás szándékát, amikor már ez az időpont közeleg.
● Ha csak repülőjegyet, vagy csak szállást foglaltunk, minden esetben egyenként kell kezelnünk a lemondhatóság feltételeit. Ha pl. időközben a légitársaság bejelenti, hogy törli az adott járatot, akkor számíthatunk a repülőjegy vonatkozásában utazási voucherre (ez légitársaságonként változó), de meg kell nézni külön, a szállásra vonatkozó feltételeket is. Nagy valószínűséggel elérhető, hogy az egyébként nem lemondható szállás legalább átfoglalási lehetőséget biztosítson.
● Számos utazásszervező már most ingyenes, vagy nagyon kedvező lemondási, átfoglalási lehetőségeket jelentett be. Érdemes ezek közül is válogatni, ha szeretnénk bebiztosítani az utazást és közben biztonságban lenni abban a helyzetben, ha mégsem tudnánk elutazni.
● A Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ), valamint az Európai Utazási Irodák Szövetségeinek Szervezete (ECTAA) ajánlásával egyetértésben minden utazási szerződés módosításának igényét maximális rugalmassággal kezeljük.
● Amennyiben Utasaink jelen helyzetben még nem tudnak egy későbbi időpontra történő módosítás mellett dönteni, úgy a befizetett összeget Utazási Utalvány formájában biztosítjuk egy, az utalvány kiállításától számított 1 éven belül induló utazás lehetőségére (mely érvényességi időpont egy alkalommal, egy évvel meghosszabbítható)
● Fizetésképtelenség? Fontos tudni, hogy minden Magyarországon engedélyszámmal rendelkező utazásszervező rendelkezik vagyoni biztosítékkal, ami arra az esetre nyújt védelmet az utasoknak, ha az utazásszervező fizetésképtelenné válna. Világosan kell látni, közös érdekünk, hogy a befizetett összegeket az utazásszervező és a közreműködő szolgáltatók gondosan kezeljék, azonban egy robbanásszerűen érkező visszatérítési hullám olyan fizetőképességi problémákat vethet fel tőkeerősebb szolgáltatóknál is, ami akkor is teljesítési képtelenséget okoz, ha egyébként a helyzet kezelhető lenne. Érdemes tehát bízni a vagyoni biztosíték intézményében, és lehetőség szerint kivárni a lemondással, vagy a felajánlott átfoglalási lehetőség mellett dönteni.
● Miért nem véd az útlemondási biztosítás? Ez a termék nagyon hasznos, ha pl. hirtelen megbetegedés, baleset vagy hasonló, a szabályzatban meghatározott káresemény miatt nem tudunk elutazni. A feltétekben azonban minden biztosító kizárja azon kártérítést, amelyet pl. a Koronavírus elterjedésére hivatkozva, illetve ezzel összefüggésben nyújtanak be.
 
Minden helyzetet egyedileg kezelnek munkatársaink. Vegyük figyelembe, hogy közös érdek a helyzet higgadt és objektív, minden körülményre kiterjedő kezelése. Nagy valószínűséggel belátható időn belül lecseng a jelenlegi válsághelyzet és helyreáll az utazási kedv. Számos új ajánlatkérést és foglalást kapunk most is, érdemes abban bízni, hogy hamarosan derült égre ébredünk.
 
Ha van egy jó foglalásunk, amíg van rá lehetőségünk, ne hagyjuk kárba veszni. Ne felejtsük el, ha itt a derű, tömegesen érkeznek majd vissza a foglalások és koránt sem biztos, hogy meglesznek a korábban kiszemelt helyek...
 
Mert "Navigare necesse est" - hajózni, azaz utazni muszáj!
 
A Globus Travel munkatársai

 

 

2020.03.08.

Mert van élet a koronavírus előtt, közben és után is - Hasznos információk

Európát is elérte a koronavírus, egyre több kérdés érkezik a helyzettel kapcsolatban, így összeszedtük a legfontosabb információkat és tényeket, melyekkel el szeretnénk oszlatni a kételyeket, mert van élet a koronavírus alatt és után is.


Koronavírus és a turizmus kapcsolata  

Gondolatok a következő időszakra

Utasaink érthető módon továbbra is aggódnak a koronavírus miatt, ezért inkább nem foglalják le a tervezett utazásukat. A tanácsadás és a döntés megkönnyítése érdekében a Globus Travel igyekszik, hogy a legtöbb úticélra segítse az utasait az új foglalások ingyenes lemondási és újrafoglalási lehetőségét a partnerein keresztül biztosítani. Minden utazási ajánlathoz mellékeljük a lemondási feltételeket és felhívjuk a figyelmet a partnerünk kedvező feltételeire. Ha sokan sokáig kivárnak az utazások lefoglalásával, az azzal járhat, hogy ahogy most is látható, a légitársaságok gazdasági megfontolásból ritkítják a járataikat. Ugyanez a magyar utazásszervezőkre is érvényes, ha úgy látják, hogy a gazdasági érdekeik indokolják, hogy csökkentsék a meglévő charter járatok mennyiségét és kapacitását. Ez járhat kisebb repülőgépek beállításával vagy ha több járat is repül egy desztináció felé, akkor az utazásszervezők megegyezhetnek a járataik összevonásában, ezáltal jelentősen csökkenhetnek a nyári időszakban rendelkezésre álló kapacitások. A másik, amire érdemes figyelni, hogy amikor az előrejelzések szerint március végén-áprilisban kedvező fordulatot vesz a koronavírus körüli helyzet, sokan fognak foglalni, ezért érdemes előre kiválasztani azt a három szállodát, ahová szándékoznak nyaralni menni és amikor kedvezőnek érzik a foglalás lehetőségét, akkor már csak a foglalással kell foglalkozni és nem akkor kell keresni és kiválasztani a megfelelő nyaralási helyszínt.

Mit mondanak a nemzetközi szervek?

A WTTC (Utazási és Turisztikai Világtanács) szerint az utazási korlátozások nem állítják meg a vírus terjedését. "A határok lezárása, az utazási tiltások átfogó bevezetése és a szélsőséges intézkedések foganatosítása nem megfelelő válaszok a vírus terjedésének megállítására. Korábbi tapasztalatok azt mutatják, hogy az ilyen extrém intézkedések legalábbis nem bizonyultak hatékonynak." - nyilatkozta Mexikó korábbi turisztikai minisztere, akinek van tapasztalata a mexikói H1N1 járvány idejéről.

A koronavírus 33 országban van jelen a Föld 193 országából (február 28-ai adatok szerint), a betegek körülbelül fele pedig már fel is épült. A halálozási ráta pedig alacsonyabb, mint a SARS vírusé, vagy a MERS-é, sokkal inkább egy általános influenzához hasonló. "Annak az esélye, hogy valaki elkapja utazás közben a vírust, az emberek többsége esetében elenyésző, amennyiben felelősen viselkednek közben és betartják az egyszerű higiéniás előírásokat." - írja a WTTC. A teljes cikk elérhető itt.

Tehát nem kell rettegni a helyzettől, jóval kevesebb kockázattal jár most utazni, mint ahogy azt sokan el akarják velünk hitetni. Kötelességünknek érezzük, hogy tájékoztassuk vendégeinket a biztosítók és a légitársaság fontos intézkedéseiről, melyek segítenek megérteni a helyzetet az utazással kapcsolatban a koronavírus ideje alatt.


Biztosítás/Utasbiztosítás

Rengeteg kérdés érkezik az utasbiztosítások és az útlemondás (sztornó) biztosítások kapcsán a hazai biztosítókhoz.  A Magyar Biztosítók Szövetségének tájékoztatója a koronavírussal kapcsolatban a tagbiztosítók utasbiztosítási szerződési feltételei alapján készült. Az EUB szintén adott ki tájékoztatót, ebben a cikkben összefoglaljuk minél érthetőbben ezek tartalmát.

A közlemények fő témakörei a következők:

Utazásra nem javasolt térségek

Az utasbiztosítás NEM nyújt fedezetet a koronavírus kapcsán felmerülő káresetekre, ha a célország az utazás kezdetének napján a Magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium által nem javasolt utazási országok és térségek között szerepelnek. Jelenleg a koronavírus miatt ebbe a listába beletartozik Kína Hupej tartománya. Fontos, hogy a koronavírus kapcsán semmilyen másik ország vagy térség nem tartozik bele jelenleg a nem javasolt régiókba.

A teljes, folyamatosan frissített lista elérhető itt.

Mi történik akkor, ha az utazásunk ideje alatt kerül az adott ország a nem javasolt régiók közé?

Ilyenkor a biztosítás érvényes minden, a feltételek szerint előre meghatározott eseményre.

Mit fedez a biztosítás?

 • sürgősségi orvosi ellátás és az esetleges mentés költségeit
 • az adott vonatkozó szolgáltatástáblázatban szereplő és a biztosítási feltételekben
  részletesen leírt szolgáltatások megszervezését és költségeit, a terméknek megfelelő biztosítási összegeken
  belül.

 • Storno biztosítás: ha az utazásképtelenség vagy az útmegszakítás az utazás résztvevőjének koronavírus megbetegedése miatt következik be, a Biztosító a feltételek szerint vállalja a szolgáltatások teljesítését.

Mit nem fedez a biztosítás?

 • Karanténnal kapcsolatos többletköltségek
 • 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet az utazási szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekről, különösen az utazási csomagra
  és az utazási szolgáltatásegyüttesre vonatkozó szerződésekről:
  9. § (1) Ha az utazásszervező nem az utazó érdekkörében felmerült okból mondja fel a szerződést, ideértve azt az esetet is, ha
  az úti cél vagy az ahhoz vezető útvonal olyan területet érint, amely - az utazási szolgáltatásra vonatkozó szerződés megkötését
  követően - a külpolitikáért felelős miniszter által vezetett minisztérium honlapján az „utazásra nem javasolt” utazási célországokat
  és térségeket megjelölő felsorolásba felvételre kerül,
  a) az utazó az eredetivel azonos vagy magasabb értékű helyettesítő szolgáltatásra tarthat igényt, vagy
  b) ha az utazásszervező az a) pont szerinti helyettesítő szolgáltatás nyújtására nem képes vagy az utazó a felkínált helyettesítő
  szolgáltatást nem fogadja el, az utazásszervező köteles a teljes befizetett díj azonnali visszafizetésére.

Fontos, hogy az utazó félelme nem lemondási ok.

Mikor jár vissza a biztosítás díja?

 • A járványügyi helyzet miatt meghiúsult utazások esetén a kockázatviselés kezdete előtt a biztosítás szerződőjének lehetősége van a korábban megkötött utasbiztosítási szerződés megszüntetését és teljes díjvisszatérítést kérni.

 

Légitársaságok

Járatcsökkentések

A légitársaságok, elsősorban a Lufthansa és a Ryanair akár 75%-ára csökkenti az európai járatok számát április végéig. Ennek okát a visszaeső kereslettel magyarázzák, nem pedig az utazás veszélyességével. A Wizzair is csökkentett járatokkal közlekedik Olaszországba, az Austrian Airlines, az Eurowings és a Brussels Airlines is ritkábban indít járatot Rómába, Velencébe és Milánóba. A Lotlengyel légitársaság a Szöulba tartó heti három járatból egyet törölt márciusban. Összességében tehát nincs szó a légiforgalom megszűnéséről, csupán ritkított járatokról beszélünk. A teljes cikk elérhető itt.

Mi történik, ha törlik a hazafele tartó járatunkak és "kint ragadunk"?

Előfordulhat a vírus miatt és más, tőlünk teljesen független okokból is, hogy a hazafele vezető repülőgépjáratunkat törlik. Ilyenkor a légi fuvarozókat teljes egészében terheli a járat törlésével érintett utasok ellátására vonatkozó valamennyi kötelezettség azon teljes időszak során, amíg az érintett utasoknak az átfoglalásukra kell várakozniuk. Erre volt már precedens a 2013-as izlandi vulkánkitörés alatt is, a teljes cikk elérhető itt.

 

 

2020.03.07-08.

XXVII. "Menjünk Világgá...!" UTAZÁS KIÁLLÍTÁS

ÚJ helyszínen: Miskolci Egyetem Főépület Galéria 

 

2020-ban is előfoglalási kedvezményekkel várjuk Önöket március 7-8. között a Miskolcon megrendezésre kerülő „Menjünk Világgá” miskolci utazási kiállításon!

 
2020.02.19.

Globus Travel: exkluzív ügyfélest Miskolcon, 2020.01.23.

Turizmus Online cikk: 

Miskolcon is bemutatkozott Amerika

Egyre több magyar választja az Amerikai Egyesült Államokat, mint úti célt. A legnépszerűbb városokról, tematikus utakról, beutazási feltételekről és hasznos tudnivalókról nemrég Farkas Miklós, a DAC Hungary elnöke tartott előadást Miskolcon.

Farkas Miklós, a szervezet elnöke Miskolcon, a térség egyik legnagyobb utazási irodája, a Globus Travel ügyfélrendezvényén tartott előadást. Prezentációjában bemutatta a legnépszerűbb amerikai úti célokat, a tematikus körutak, városlátogatások sokszínűségét. Kiemelte, magyarként szerencsés helyzetben vagyunk, mert jelenleg már három közvetlen repülőjárattal is elérhetjük az USA-t: a LOT-nak köszönhetően New Yorkba, míg az American Airlinesnak köszönhetően Philadelphiába és Chicagóba is utazhatunk átszállás nélkül.

A rendezvényen előadást tartott Csákány Csaba, a TUI Magyarország Kft. volt ügyvezető igazgatója is. A szakember arról beszélt a jelenlévőknek, hogy miért éri meg a saját szervezés helyett az utazási irodák szolgáltatásait választani.

Angyal Enikő, a Globus Travel Utazási Iroda ügyvezetője pedig a Mexikóban mint potenciális úti célban rejlő lehetőségekről tájékoztatta a jelenlévőket.

A Globus Travel az ügyféltalálkozóhoz egy különleges helyszínt, a ZIP's látványsörfőzdét választotta, ahol a finom és különleges kézműves sörök mellett hamburgerkóstolón is részt vehettek a vendégek.
 


2019.12.20.

Mi megtettük az első lépést a világ ZIP sörkeringésében! smiley

A zip's brewhouse jóvoltából a tegnapi napon részt vehettünk először egy különleges sörgyár gyárlátogatáson majd megkóstolhattuk a Zip's egyedi söreit közvezlenül a főzés után. Itt be is bizonyosodott, hogy aki "nem szereti a sört", az nem ivott még a Zip's minőségi söreiből.
2019.11.08.

Utazzon a világ ZIP sörkeringésén a Globussal

Büszkén adjuk hírül , hogy a miskolci Zip's -sel újonnan létrejött együttműködésünk keretében a világ legszínesebb nagyvárosaiba is elrepülhet, ahol egy fárasztó városnézés után a Zip’s által gyártott sörfőző berendezésekből csapolt jéghideg ínyenc sör kortyolgatása közben idézheti föl a nap legklasszabb pillanatait! 

A ZIP Tech már több mint 20 országba telepített több mint 70 magas színvonalú sörfőzdét. Ezen sörüzemek nagy része saját főzdekocsmával („brewpub") működik, és a sör mellé harapnivalókat is kínál. Egy ilyen főzdelátogatás – ahogyan Miskolcon is – komplex gasztronómiai élménycsomag. Működnek ilyen gasztronómiai vénájú sörfőzdék Párizsban, Londonban, Kijevben, Moszkvában, de Miamiban, Indiában, Türkmenisztánban és Izlandon is.
A kooperáció keretében a 22 éve működő irodánk kínálatába mostantól bekerültek a külföldi úti célokba a zip Tech által telepített kézműves sörfőzdék.

A Globus Travel és a zip's brewhouse ugyanakkor a beutazásban is együttműködik. A program keretében idehaza fogadjuk más országok sörturistáit. Ha egy sörszívű utazó egy távoli ZIP Tech-városból érkezik Magyarországra, nem csak az láthatja Miskolcon, hogyan készülnek a sörök; hanem a sörgyártó gépek készítésébe is bepillantást nyerhet. Közben megkóstolhatják a helybéli zip's söröket és a zip's brewhouse aktuális szezonális étlapjának vezérfogásait. Komplex gasztronómiai programokat is kínál a hozzánk érkező sörturistáknak. A „SéfSör" gasztrosör-sorozat neves séfek receptötlete alapján készül 8 hazai étteremben Egertől Tatán át Budapestig.

Érdemes a szemeket rajtunk tartani, hiszen egyre több parádés helyszínnel és közös fejlesztéssel készülünk még...
 


 

2018.03.14.

 

2017.12.21.

 

2016.12.20.

2016.02.24.

Tisztelt Ügyfelünk!

A  Globus Travel Utazási Iroda  2016. március 04-05-én (a budapesti UTAZÁS kiállítással egy időben)
a Miskolc Plázában  előfoglalási napokat tart, hogy a miskolci (B.A.Z. megyei) utazni vágyók se maradjanak le azokról a kedvezményekről,
amelyeket az utazásszervezők a budapesti UTAZÁS kiállítás alkalmából kínálnak:
a Globus Travelnél a magyar piacon jelen levő összes magyar és külföldi utazásszervező árualapja és előfoglalási kedvezménye elérhető.

Szeretettel várjuk az  "UTAZÁS 2016! Miskolc “ 
előfoglalási napokon a Miskolc Plázában,
vagy a rendezvényt követően irodáinkban
(Miskolc, Kazincbarcika, Ózd, Budapest). 


Aktuális árakért böngéssze weboldalunkat (www.globustravel.hu),
vagy kérje ajánlatunkat (sales@globustravel.hu)!
 

Ne feledje! Mi már közel 20 éve
“Világraszóló élményekben utazunk” !
 
Szeretettel várjuk érdeklődését,
 
A Globus Travel csapata

 

 

 

 

2016.02.22.

Első alkalommal vettünk részt a Miskolci Esküvőkiállításon, viszont annál nagyobb sikerrel. Számos ajánlatkérést kaptunk a két nap alatt, és jelenleg is azon dolgozunk, hogy ezen nászutasok álmát valóra váltsuk kinek a tengerparton kimondott 'Igenek" megszervezésével és a többhetes mézeshetekkel, kinek a nyugalmas, romantikus pihenéssel.

Jövőre gyere el Te is, és kérd speciális ajánlatainkat, hogy álmaid esküvője és/vagy mézesheted megszervezésében segítsünk!

 

 

 

 

2016.01.23-24.

XIV. Miskolci Esküvői Kiállítás és Vásár

Helyszín: ITC SZÉKHÁZ

 

Ha te is az esküvődet tervezed és álomszép helyre szeretnél elutazni a mézesheteidre, ne hagyd ki a hétvégi esküvői kiállítást, ahol standunknál álomutad ajánlatát nyújtjuk majd neked!

 

 

 

 

2015.11.30.

Turizmus Online cikk:

 

Globus Travel: exkluzív ügyfélparti Miskolcon

Nagy sikerű exkluzív ügyfélestet tartott a minap a Globus Travel Miskolcon törzsutasai számára.

Valóságos mediterrán nyereményeső zúdult a zimankós novemberi rendezvényen azokra a vendégekre, akik elfogadták a Globus Travel meghívását 2016 évi nyári előfoglalási lehetőségekről szóló tájékoztató estjükre. A kisorsolt ajándékok között törökországi, ciprusi és görögországi repülőjegyek, komplett repülős nyaralóprogramok is akadtak, de volt olyan ügyfél, aki velencei hétvégére szóló voucherrel térhetett haza.

A rendezvény kitűnő példája volt a magyar touroperátorok összefogásának, kollegiális gondolkodásának is: a Globus Travel, mint utazásközvetítő iroda, legfontosabb stratégiai partnereit - a Green Travelt, a Taurus Reisent , a TDM Travelt, a Budavár Tours-t és az IBUSZ-t - hívta meg a rendezvényre. A touroperátor cégek kivétel nélkül szívesen vették a megkeresést, és színvonalas prezentációkkal, értékes nyereményekkel támogatták értékesítő partnerük munkáját.

A Green Travel képviselői a Globus Travel törzsutasaival

A Green Travel képviselői a Globus Travel törzsutasaival

Mint Angyal Enikőtől, a Globus Travel ügyvezető igazgatójától megtudtuk, a Globus Travel régóta elkötelezett a személyes ügyfélkapcsolat-ápolás mellett. 15 éve minden évben tartanak ügyfeleik számára egy-egy nagyobb lélegzetvételű rendezvényt: volt olyan év, hogy 500 törzsutast láttak vendégül egy Zséda-koncerten, vagy a Miskolci Nemzeti Színház egyik előadásán. A mostani rendezvény a 2016 évi előfoglalási lehetőségekre, az előfoglalás előnyeire hívta fel a figyelmet, az est házigazdája pedig Vida Péter, a Thália színház színművésze volt, aki évek óta maga is a Globus Travel törzsutasa.

 

A Budavár Tours képviselői a Globus Travel törzsutasaival

A Budavár Tours képviselői a Globus Travel törzsutasaival

Angyal Enikő kérdésünkre elmondta, tapasztalatai szerint a mai online világban speciális marketingeszközökre van szüksége egy utazási irodának versenyképessége megőrzése érdekében, mert a termék is speciális, amit értékesítenek. Ebben a versenyben nem biztos, hogy az online marketing önmagában hatékony megoldás, a személyes kapcsolatok, a bizalom, a biztonság az utazási irodák munkájában is egyre inkább felértékelődik – tette hozzá.

 

 

 

 

2015.11.27.

A Globus Travel munkatársai nevében köszönjük partnereinknek: Green Travel Nemzetközi Utazási Iroda, Taurus Reisen, TdM Travel Club, Budavár Tours, IBUSZ , a kollegiális és színvonalas együttműködést, és a kb.1.000.000.- Ft összértékű utazási nyereményt, mellyel a Globus Travel rendezvényét támogatták!
Köszönjük ügyfeleinknek az aktív részvételt és érdeklődést, szeretettel várjuk érdeklődésüket, foglalásaikat!

 

Vida Péter - a Thalia Színház színművésze, az est házigazdája

 

A technika ördöge is adott munkát a fiúknak, de győztek smile hangulatjel

 

Green Travel

 

Balázs, Tamás és Gyuri bácsi segítségével megjártuk Marokkót és a fantasztikus spanyol tengerpartot, Costa Blancát

 

Balogh Csaba kalauzolásával Görögországba utaztunk, jövőre irány Karpathos!!! A kis csoda

 

TDM Travel

 

Budavár Tours

 

Taurus Reisen- Tunézia - az örök kedvenc, Ildi tolmácsolásában

 

 

 

 

 

2015.11.26.

 

 

 

 

 

 

 

2015.07.01.

 


Iránytű 2015. június 17. - www.iranytv.hu by iranytv

 

2015.05.20.

 


Iránytű 2015. május 18. - www.iranytv.hu by iranytv

 

2015.03.19-21

 

Te is mindig az utolsó pillanatban érsz ki a reptérre?

Foglald le repülős nyaralásod március 19-21 között a miskolci utazási kiállításon és a reptéri parkolást mi adjuk ajándékba!

 
   
 
 
 

2015.03.19.-21.

 
2015-ben is előfoglalási kedvezményekkel várjuk Önöket a 2015.03.19.-21. között a miskolci ITC épületében megrendezésre kerülő  „Menjünk Világgá” miskolci utazási kiállításon!
 
 
 
 

2015.02.12.

 
DUBAI földön, vízen, levegőben címmel információs estet tartottunk miskolci irodánkban, az Emirates légitársaság és a Costa hajótársaság közreműködésével:
 
 
még töltünk